Υλικα 

3,5 φλυτζάνια βρώμη
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουτάλια της σούπας baking powder
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (ή ότι άλλο λάδι έχετε σπίτι)
4 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κ.γ. βανίλια υγρή (προαιρετικά)

Εκτελεση
Τοποθετούμε τη βρώμη μέσα σε ένα μίξερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν αλεύρι.Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια λεκάνη την αλεσμένη βρώμη, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το baking powder.Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ομογενοποηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στη λέκανη με το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά .Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει 3 λεπτά πριν στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα με το ίδιο σκεύος μέτρησης κάθε φορά (κουτάλι παγωτού, φλυτζάνι καφέ κλπ).Αφήνουμε για 2 λεπτά τα pancakes να γίνουν από τη μια μεριά και μόλις αρχίζουν να να γίνονται φούσκες στην πάνω επιφάνεια τους, αναποδογυρίζουμε  προσεκτικά ξεκολλώντας σιγά σιγά την αποκάτω πλευρά.Δεν χρειάζεται να τα αφήσουμε πολύ στο τηγάνι, μόλις πάρουν λίγο χρώμα είναι έτοιμα
Συνοδεύουμε τα pancakes με μέλι, μήλο και κανέλα ή ακομα και με μαρμελαδα με μια κουταλια γιαουρτι.

Πηγη απο http://bakemesoftly.blogspot.groatpancakes (15 of 16).JPG